ОБИЛАЗАК МОБИЛНОГ ПУНКТА У БАТАЈНИЦИ

18. март 2021.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић, председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић и секретарка за социјалну заштиту Града Београда Наташа Станисављевић 18. марта обишли су пункт за вакцинацију у центру Батајнице.

”Градска општина Земун је ставила своје ресурсе на располагање за поступак имунизације. Од јуче је на пунктовима у Батајници и Бусијама урађено више од 400 вакцинација. Наши волонтери су пре тога обавили разговор са грађанима заинтересованим за вакцинацију. То су углавном људи који имају више од 65 година. Пунктови за вакцинацију су припремљени и у насељима Угриновци и Земун Поље. Како би сви делови Земуна били укључени у процес имунизације ускоро ће грађани моћи да се вакцинишу и у Новој Галеници, Плавом хоризонту и у Алтини. У Дому здравља Земун је до сада вакцинисано више од 25 хиљада суграђана, а од тога ревакцину је примило њих око 16 хиљада. Општина Земун је оформила кол центар, а грађанима су на располагању и возила за превоз уз асистенцију наших запослених, до места за вакцинацију. Од броја вакцина зависе и распореди за вакцинацију, као и број људи који ће моћи да се вакцинише”, рекао је председник Ковачивић, уз апел да је потребно да се што већи број грађана вакцинише како бисмо досегли број довољан за колективни имунитет.

Секретарка за социјалну заштиту Града Београда Наташа Станисављевић је истакла да је у претходних недељу дана више од седам хиљада особа старијих од 65 година пријављено на портал Е-управе и да се у овом периоду, на пунктовима који се отварају из дана у дан, вакцинисало више од три хиљаде особа.

 

Као пример добре праксе председник Скупштине града Никола Никодијевић је истакао Градску општину Земун која пружа сву неопходну логистику локалном дому здравља и на тај начин је одлична подршка  здравственом систему.

 

Имунизација грађана Земуна мобилним тимовима почела је 15. марта и то на локацијама у Батајници, Бусијама, Угриновцима и Земун Пољу.

 

Такође, имунизација се од почетка процеса обавља у Дому здравља Земун, као и у Поликлиници КБЦ ”Земун”.

 

Пункт за вакцинацију у Батајници обишли су и заменик председника ГО Земун Жарко Дроњак, помоћник председника Андријана Кукољ, председник Скупштине ГО Земун Мирослав Гајић, секретар Скупштине Марко Јанковић, члан Већа ГО Земун Вукашин Бојовић и директорка Дома здравља Земун др Александра Цветковић.