ОБИЛАЗАК ИНФРАСТРУКТУРНИХ РАДОВА СА ПОМОЋНИКОМ ГРАДОНАЧЕЛНИКА БЕОГРАДА

12. август 2022.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић са помоћником градоначелника Београда Александром Савићем 11. августа обишао је десет локација у Земуну где су у току инфраструктурни радови.

Обилазак су отпочели код хале ”Пинки” где су у току радови на изградњи прве подземне гараже у Земуну. Затим су челници Града и Општине обишли улицу Павла Вујисића у насељу Алтина, где се реконструише коловоз и тротоар. Такође, обишли су и локацију где ће се градити први базен на отвореном и треће по реду обданиште у овом насељу.

У наставку обиласка терена посетили су и трасу пута Угриновци – Земун Поље, која ће по завршетку радова бити нова комуникациона веза у дужини од девет километара.

У највећем земунском насељу Батајница обишли су постојећу здравствену станицу где ће бити саграђен нови објекат са дупло више квадрата и са комплетнијом медицинском услугом. Надаље, обишли су и локације за изградњу нових гробаља у насељима Батајница и Угриновци.

”Поред ових десет локација које смо обишли, у Земуну имамо још на десетине пројеката који су у различитим фазама реализације. Све је то показатељ колико се улаже у Земун и да смо на путу да заокружимо планове развоја наше општине. Овакви радни састанци и обиласци терена са челницима Града указују нам да је сваки део престонице подједнако важан, а да Земун као једна од највећих општина свакако заслужује посебну пажњу”, рекао је председник Ковачевић.

На крају обиласка Земуна Ковачевић и Савић обишли су трасу где ће се радити изградња водоводне мреже у насељу Шангај у дужини од 21 километара, као и неколико локација где је потребно у наредном периоду изнаћи решење за легализацију постојећих водоводних мрежа како би биле у систему одржавања ЈКП ”Београдски водовод и канализација”.