ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ВОДА

25. март 2014.

25.03.2014

 

Под покровитељством општине Земун, у организацији Канцеларије за младе и Канцеларије за волонтере,  пригодним предавањем обележен је Светски дан вода- 22. март.

На предавању у општини Земун говорило се о значају воде, која покрива чак 70 одсто наше планете, због чега Земљу и називамо Плавом планетом.

О саставу воде и најновијим истраживањима, која су доказала да вода памти, као и о начинима да се водотокови и изворишта пијаће воде заштите и сачувају за будуће становнике и генерације, говорила је Тања Кукобат, дипломирани аналитичар заштите животне средине и одборник Скупштине општине Земун.

О правним аспектима употребе и управљања водама, категоризацији и класификацији вода, директиви ЕУ о водама и Закону о заштити животне средине говориле су Славица Летић, правник и студенткиња Марија Орбовић, активиста Канцеларије за младе.

Предавању је присуствовао члан Већа општине Земун Владимир Костић, који је истакао да општина Земун током целе године програмима и акцијама скреће пажњу јавности на потребу заштите вода, нарочито Дунава, реке која тече кроз више земаља него било која река у свету.

naslovna-svetski-dan-vode

foto-1-svetski-dan-vode

foto-2-svetski-dan-vode

foto-3-svetski-dan-vode