НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ ЗЕМУНСКОГ КАМЕРНОГ ОРКЕСТРА

01. фебруар 2024.

Музичке свечаности ”Земунске променаде” чији је покровитељ Градска општина Земун одржане су у великој сали Дома ваздухопловства 31. јануара наступом Земунског камерног оркестра и њихових гостију. Концерту је присуствовао председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић.

 

Љубитељи класике имали су прилику да уживају, између осталог, у композицијама Баха, Штрауса млађег, Дворжака, Пјацоле, али и домаћих композитора, попут, Ивановића и Богуновића.

 

У години када Земунски камерни оркестар обележава две деценије од оснивања, на позорници су им се придружили и познати земунски гитариста Немања Богуновић, ”Врачарски солисти” предвођени диригентом Амалијом Миланковић и Земунски тамбурашки оркестар под вођством Реље Турудића.

 

”Оно што нас чини поносним је и то што је Градска општина Земун препознала вредност нашег оркестра, као и Тамбурашког оркестра Земуна прихватајући иницијативу Клуба матичне културе Земуна, Туристичког друштва Земун и Клуба поштовалаца времена МАХ да се реализује манифестација ”Земунске променаде”. Наша два оркестра су носиоци овог програма, који ће постати традиција, на радост наше верне публике”, каже Ружица Велимировић, оснивач Земунског камерног оркестра и селектор ”Земунских променада”.

 

Увек препуна сала Дома ваздухопловства довољан је доказ да земунска публика обожава своје класичаре и њихов ”Новогодишњи концерт”.