НАЈЛЕПША ЦВЕТНА АЛЕЈА ЗЕМУНА 2022.

30. мај 2022.

Градска општина Земун традиционално организује манифестацију ”Најлепша цветна алеја Земуна”, са циљем да подстакне улепшавање и проширивање зелених површина Земуна и веће ангажовање грађана у унапређење естетике простора и квалитета животног окружења. Реализација манифестације која промовише и награђује највредније вртларе Земуна, утиче на јачање еколошке свести о значају уређених зелених површина и подстиче сарадњу и пријатељство међу земунским љубитељима зеленила.

Позивају се грађани Земуна да са поносом представе своје цветне алеје, балконе, вртове, међублоковске вртове и цвећњаке, озелењена дворишта школа и вртића, вртове испред  пословних простора и друге зелене оазе Земуна.

У такмичењу учествују грађани, стамбене заједнице, предузећа, угоститељски објекти, школе и вртићи са територије Градске општине Земун, а избор најлепших зелених простора се врши у седам категорија:

  1. Најлепша зелена површина око стамбене зграде
  2. Најлепши балкон
  3. Најлепша зелена површина испред пословног објекта
  4. Најлепше школско двориште
  5. Најлепше зеленило око предшколске установе
  6. Најлепше уређено зеленило угоститељског објекта
  7. Најлепша окућница

Одлуку о најлепше уређеним зеленим просторима у свакој категорији појединачно,  доноси жири који има обавезу да утврди стање зелених површина свих субјеката пријављених за манифестацију и донесе одлуку у складу са пропозицијама; 

Најбољи у свим категоријама биће награђени на свечаности 22. јуна у 12 часова у Канцеларији за младе Градске општине Земун, Косовска 9.

Током манифестације ”Најлепша цветна алеја Земуна 2022”, поред избора за награду за најлепше зелене површине Земуна, жири доноси и одлуку о томе која ће ”цветна алеја” представљати Земун на градском такмичењу ”За зеленији Београд”.

 Заинтересовани се могу пријавити до 16. јуна 2022. године на телефоне: 011/2197985 и 069/2132010 и путем електронске поште tanja.kukobat@zemun.rs