НАГРАЂЕНИ ТАЛЕНТОВАНИ УЧЕНИЦИ

16. јун 2023.

У великој сали Градске општине Земун Регионални центар за таленте Београд 1- Земун организовао је свечану поделу диплома ученицима основних и средњих школа који су освојили награде на регионалном и државном такмичењу талената по наставним предметима.

 

Секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић  честитао је награђеним ученицима и уручио им дипломе.

 

”Изузетно смо поносни на ваше успехе. Таленат је само подстицај, а уложени труд доноси резултате. Желим вам да се у животу бавите само оним пословима које волите да радите, јер само тако ћете моћи да уживате у плодовима свога рада и померате границе својих могућности”, рекао је Јанковић.

 

Директорка Регионалног центра за таленте мр сц. Милица Вуковић је истакла да је на регионалном такмичењу учествовало152 ђака, док је њих 76 награђено, а у даљем пласману награде на државним такмичењима је заслужило 35 ђака. У протеклом периоду поједини средњошколци су учествовали у изради научно-истраживачких радова, уз помоћ ментора који су запослени у еминентним институтима, а дипломе су само круна мукотрпног и посвећеног рада.

 

Председник УО Регионалног центра за таленте др Предраг Петровић је честитао награђеним ученицима и нагласио да се у протеклој деценији у Центру усавршавало на хиљаде ученика. Многима је то омогућило да изаберу професију, добију стипендију и упишу жељену школу или факултет.

 

Регионални центар за таленте Београд 1 – Земун формиран је деведесетих година са задатком да окупи потенцијално надарене ученике и да им кроз посебно организоване облике рада омогући напредовање у областима у којима показују изузетну надареност.

 

У овом Центру се едукују талентовани ученици са подручја општина Земун, Нови Београд и Сурчин. Захваљујући разумевању ГО Земун, Центар је смештен у здање Дечијег дома, који је као задужбина краљице Марије Карађорђевић подигнут 1919. године, налази се у улици Цара Душана 57, и располаже простором од око 350 квадрата.