НАГРАЂЕНИ ЛИКОВНИ РАДОВИ ОСНОВАЦА

19. септембар 2022.

Ученици основних школа ”Светозар Милетић” и ”Мајка Југовића”, који су учествовали у ликовном конкурсу Канцеларије за младе Градске општине Земун поводом Европске недеље мобилности награђени су изложбом у галеријском простору КЗМ у Косовској 9, а десеторо аутора најбољих радова добило је 17. септембра вредне и прогодне поклоне.

Заслужене награде малим добитницима уручио је члан Већа ГО Земун Иван Морић.

На тему урбане мобилности основци су ликовним техникама изразили своје идеје и занимљиве предлоге, а прву награду и ролере добила је Сара Томашевић из ОШ ”Мајка Југовића”, другу – дечији тротинет Бјанка Јурлека из ОШ ”Светозар Милетић”, док је скејтборг уручен трећепласираној Лени Вуца из ”Мајке Југовића”.

Свих десеторо финалиста чији су радови изложени награђени су слатким пакетима: Петар Роловић, Марина Марић, Ирена Јојић, Маша Стојковић, Дуња Јовановић, Лара Глишић и Сара Ступар.

У склопу манифестације у ОШ ”Станко Марић” 19. септембра је одржана дечија представа едукативног садржаја из безбедности саобраћаја ”Пажљивко”, која ће наредног дана посетити и ОШ ”Бранко Радичевић” у Батајници.