НАГРАЂЕНИ ВУКОВЦИ И ПОБЕДНИЦИ ТАКМИЧЕЊА

13. јул 2023.

 

У свечаној сали Градске општине Земун традиционално су најбољим и најуспешнијим ученицима основних и средњих школа 11. јула награде уручили заменик председника ГО Земун Жарко Дроњак и чланови Већа ГО Земун Драган Матијевић и Ђорђе Дукић.

 

 

Дипломе ”Вук Караџић” добило је 204 ученика, а ”Корнелије Станковић” њих деветнаесторо.

 

 

Награђени су и ученици који су на међународним и републичким такмичењима освојили прва три места: 265 основца и 193 средњошколца.

 

 

”Могу да вам се захвалим на постигнутим резултатима, да похвалим што сте ове године још успешнији него претходне, пожелим вам срећу у даљем школовању и да наставите како сте започели. Општина ће са своје стране учинити све да Земун постане још боље место за живот и, наравно, школовање”, рекао је у свом обраћању заменик председника Градске општине Земун Жарко Дроњак. Он је најавио отварање истуреног одељења ОШ ”Соња Маринковић” за нове ђаке, као и завршетак реконструкције ОШ ”Светислав Голубовић Митраљета”, у коју ће се ученици вратити 1. септембра.

 

 

Са 684 награђених ученика за постигнуте успехе у знању, спорту и вештинама, надмашен је прошлогодишњи број, те је и разлога за понос утолико више.

 

 

Уложено у знање унапређује и заједницу и друштво, а Земун има дугу и славну традицију школства, коју негује у својим основним и средњим школама, као и у три специјалне и једној од најугледнијих музичких школа у Србији.