НАГРАЂЕНИ АУТОРИ НАЈФОТОГРАФИЈА ЗЕМУНА

04. новембар 2020.

Уочи Празника Градске општине Земун у галеријском простору Канцеларије за младе 3. новембра председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић свечано је отворио изложбу ”Најлепша фотографија Земуна”.

 

”Све фотографије које су презентоване на изложби су изврсне. Жири је имао тежак посао да изабере три најлепше фотографије зато што је Земун посматран кроз објектив увек раскошно леп”, рекао је Гајић.

 

Градска општина Земун јe расписала конкурс за избор ”Најлепше фотографије Земуна”. Комисија је на основу приспелих фотографија од укупно 33 аутора одабрала три најлепше. Плакету и фотоапарат за најлепшу фотографију добила је Ива Тркуља. Друго место и мобилни телефон припало је Александру Кораћу, док је треће место и таблет освојио  Стефан Вујин. Аутори награђених фотографија добили су монографију о Земуну, док су сви учесници добили захвалнице и мапу непокретних културних добара Земуна.  На изложби је презентовано 20 изабраних фотографија, као и најлепша остварења прошлогодишњих учесника.

 

Отварању изложбе присуствовали су чланови Већа ГО Земун Ана Беочанин и Ђорђе Дукић, као и многобројни грађани Земуна. 

 

Најлепше фотографије Земуна грађани могу да погледају сваког радног дана од 8 до 15 часова у галерији КЗМ, Улица Косовска 9.