МЕЂУНАРОДНО МУЗИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ

25. мај 2021.

Музичка школа ”Коста Манојловић”, уз подршку Градске општине Земун од 25. до 30. маја организује Zemun international music competition – Међународно музичко такмичење у дисциплинама клавир, флаута и кларинет.

Музичка школа, по други пут организује овакво такмичење на које се пријавило 177 учесника из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе и многих градова Србије.

Међународни жири на челу са прослављеним кларинетистом, композиторoм и педагогом Анте Гргином, оцењиваће ученике у извођењу композиција, са назнаком да једна мора бити из опуса нациналне музичке културне баштине, односно композиција српских аутора. Управо уз подршку Удружења композитора Србије биће додељена и специјална награда за Најбоље извођење дела српског аутора.

Такмичење је отворио председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић, пожелевши учесницима да из Земуна понесу награде, сећања на лепа дружења и успомене које ће их враћати да поново окупљени у радости стваралаштва музиком виде свет, истакавши да ће Општина наставити да буде подршка у свим будућим организацијама такмичења.