МАГИЈА СТАКЛА У ГАЛЕРИЈИ ”СТАРА КАПЕТАНИЈА”

17. децембар 2014.

У уметничкој галерији Стара капетанија, 17.децембра 2014.године отворена је изузетно занимљива изложба радова на стаклу насталих у радионици ”Звезда арт”.

Уз подршку Секретаријата за спорт и омладину града Београда, Индустрије стакла из Панчева и партнерству са више удружења, међу којима и ”Наша деца”, ”Заједно заједно” и Туристичким друштвом Земун, више ученика Уметничке школе ”Техно арт” овладало је изузетно ретком техником сликања на стаклу, јединственим-фузионим витражом и тифани витражом. Неколико десетина радова, међу којима и занатски врло захтевних, тродимензионалних, са компликованим мотивима по угледу на дела Густава Климта, посебно су заокупили пажњу бројних посетилаца ове по много чему јединствене поставке.

”Фузиони витраж је изузетно компликована и стара техника, која се не изучава ни на једној академији на свету и настојаћемо да је пренесемо што већем броју младих уметника”-уз похвале младим генерацијама из ”Техно арта” изјавила је уметничи руководилац радионице ”Звезда арт” Јасмина Стојковић.

Изложбу је кратким освртом на историју употребе и проиводње стакла отворио музејски саветник Етнолошког музеја у Београду  Ранко Баришић.

 

foto151-spakla

 

naslovna-kapetanija-564_0