КОНФЕРЕНЦИЈА О БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ НА ИНТЕРНЕТУ

25. новембар 2013.

25.11.2013

 

У  ”IT Akademy” у Земуну 23. новембра 2013. године у организацији CERMES-a, у склопу пројекта ”Играј безбедно” одржана је прва конференција о безбедности деце на интернету. Путем интернета, конференцију је пратило више стотина наставника, родитеља и ђака у целој Србији.

На конференцији су се о овом изузетно актуелном питању, говорећи са становишта струке: информатичке, здравствене, образовне, научне, безбедносне обратили врхунски зналци као што су Биљана Лајовић, др Иван В. Пантић, др Дубравка Николовски, др Катарина Пауновић, главни инспектор МУП-а Србије (из Одељења за борбу против високотехнолошког криминала) Радоје Вуковић и др.

Пројекат ”Играј безбедно” (www.igrajbezbedno.org) обухвата и државно такмичење основаца и  полазника Центара за таленте у седам категорија са поруком како са што мање ризика користити интернет, а завршна конференција одржаће се 18. јануара 2014. године, такође у Земуну, када ће најуспешнијима бити подељене награде.

Конференцију од посебног значаја за децу и младе отворио је члан Већа општине Земун Милосав Стаменов, истакавши да је здравље и безбедност потомства императив одраслих, а ”живот игра између виртуелног и стварног света, између којих треба наћи онај прави пут”.

naslovna-igraj-bezbedno

foto-1-igraj-bezbedno

foto-2-igraj-beybedno