КОНКУРС ”МЛАДИ СУ ЗАКОН 2021”

15. јул 2021.

За све младе са идејама и енергијом да уреде запуштен објекат, паркић, окупљалиште, организују волонтерски сервис за помоћ старијима у комшилуку или некој од угрожених група деце или младих, организују акцију или кампању од важности на локалу или шире, неформално удружене или у удружењима, форумима и сличном, где чине двотрећинску управљачку већину, од 7.  до 28. јула отворен је конкурс за учешће у програму ”Млади су закон 2021”.

За ову намену је Министарство омладине и спорта републике Србије Младим истраживачима Србије, Покрету горана Војводине, CeGraD -у из Обреновца, TIM – у 42 из Лесковца и GM Optimist – и из Горњег Милановца издвојило 5.670.000 динара за реализацију 135 омладинских волонтерских пројеката из Србије, у оквиру конкурса ”Шта нам тешко”. Сваки пројекат може добити до 42.000 динара за реализацију до краја новембра 2021. године. Из парнерских организација задужених за реализацију конкурса обезбеђена је менторска подршка од припреме образаца за пријаву до подношења завршних извештаја.

Конкурс је креиран да постиче друштвене инеракције и омладински активизам, а почетком августа биће одржана и обука за кородинаторе.

Више информација на линку http://youth.rs/archives/15231