КОНАЧНО ВИКЕНД У ЗЕМУНУ КАО НЕКАДА

14. мај 2021.

Иако се наредних дана најављује променљиво време, махом праћено пљусковима, пад броја заражених ковидом 19 и попуштање епидемиолошких мера омогућава извесну живост и планирање правог викенда културе за себе и породицу.

За суботње и недељно вече, 15. и 16. маја у 19.30 часова могу се на време резервисати карте за премијеру и прву репризу Бродвејског хит мјузикла Џејсона Роберта Брауна ”Последњих пет година” у Опери и театру ”Мадленианум”. Режију потписује Роберт Бошковић, диригује Весна Шоуц, а за кореографију се побринула Милица Церовић. Извођачи су прави магнет за публику: сопрани Бранислава Подрумац и Мина Глигорић, глумац Жарко Степанов и тенор Димитрије Цинцар Костић приказаће трајање петогодишње приче између талентованог писца Џејмија и глумице Кејти.

У пријатном амбијенту Галерије жичаних инструмената у Гробљанској 9 на Гардошу у суботу у 19 часова глумац Народног позоришта у Београду Зоран Ћосић ће извести камерне ”Приповетке једног каплара”, по првој објављеној књизи Бранислава Нушића. Нина Ћосић ће одсвирати дела Јосифа Маринковића и Стевана Мокрањца као музичку позадину приповедања догађаја из периода српско-бугарског рата.

И на крају, за све оне који воле надметања, ”Паб квиз инквизитор” наставља кампању популаризације и у ”Офис пабу” на Кеју ослобођења организује вече ”Квиз на слово” у суботу, 15. маја са почетком у 19 часова.  Предвиђене су и награде за победничке екипе.