КК МЛАДОСТ ГРАБИ КА НОВОЈ ТИТУЛИ ПРВАКА СРБИЈЕ

19. фебруар 2021.

У поодмаклој сезони 2020/2021 Кошаркашки клуб Младост из Земуна држи прво место у Кошаркашкој лиги Србије. Амбиције земунских кошаркаша да поправе прошлогодишњи резултат, када су били шести на табели и постану прваци Лиге у текућој, осам кола  и непуна два месеца пре краја такмичарске сезоне, апсолутно су остварљиве.

Екипа из Миће Радаковића, подједнако ослоњена на домаће клупске снаге, али и странце, у 22 одиграна кола поражена је само од ”Златибора”, с веома малом разликом, и са 21 победом чврсто држи врх табеле, измичући другопласираној ”Војводини” за велика четири бода. Тим Младости је у одличној форми и врхунски уигран.

Млади кошаркаши Матија Белић, Душан Танасковић, Марко Миленковић, Александар Аранитовић, Лука Митровић, Стефан Вуковић, Матија Радовићу, уз Стефана Гамба, Квемејна Мичела, Мартинса Игбануа и, посебно атрактивног Треја Дречсела (прошлу сезону је завршио као најуспешнији стрелац, у текућој води на листи) за сада складно и увежбано уводе КК Младост у анале земунског спорта, предвођени тренером Драганом Јаковљевићем.

За 67 година постојања КК Младост је бележила и звездане тренутке: у сезони 1995/1996 тим је играо у Првој лиги ондашње СРЈ, играче су стварали врхунски тренери међу којима и Душко Вујошевић, Русо, Јовица Антонић, а Бруно Павелић, Иван Матковић, браћа Станислав и Ренато Бизјак, Јован Ивић, Томислав Виларет, Зоран Хинић, Драгомир Буквић, Небојша Тоза Зоркић, Бранко Мрђен, Бранко Синђелић, Владан Тегелтија, Никола Бјеговић и данашњи генерални секретар Клуба Ненад Пујаз легенде су које су давно прерасле локалне, земунске оквире.