КИЛОМЕТРИ НОВЕ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У ЗЕМУНУ

15. април 2024.

Захваљујући Градској општини Земун која је покренула иницијативу, издата је грађевинска дозвола за изградњу канализационе мреже у насељу Икарбус.

 

”Очекујемо врло брзо расписивање набавке за избор извођача, како би у овом земунском насељу прикључак добило 57 кућа, у улицама Икарбус Нова 3, Белих Јасенова, Жагубичке, Белотиначке и Икарбус Нова 2”, рекао је председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић за Београдску хронику, и најавио радове и на другим локацијама.

 

Пројектом који инвестира Градска управа града Београда и Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, а који је урадио Институт за путеве АД Београд, предвиђена је изградња фекалне канализационе мреже пречника фи 250 милиметара у дужини од 1012.86 метара, а радови ће бити изведени у складу са најсавременијим стандардима и од најквалитетнијег материјала.

 

Залагањем Општине радиће се недостајућа канализациона мрежа и у насељу Алтина, где је испројектовано по 2,5 километра кишне и фекалне канализације, уз Угриновачки пут, као и километар у насељу Плави хоризонт.

 

Такође, у Банатској улици градиће се колектор и секундарна фекална канализација дужине километар и по, пречника цеви фи 500.

 

Овај пројекат је од велике важности за становнике овог дела Земуна, јер ће његовом изградњом после низа година коначно бити решен проблем одвођења фекалних вода у Прегревици и дуж Банатске и Угриновачке, као и околних улица.

 

Пројектом је обухваћен потез између Северне тангенте до лакат кривине и Банатске.

 

Изградњом канализационе Општина наставља са системским и стратешким решавањем проблема недостајуће комуналне инфраструктуре на целокупној територији Земуна.