Канцеларија за волонтере


volonteri
 
КООРДИНАТОР НАТАША РИСТИЋ
 
III спрат, канцеларија бр. 86
тел: 3778-515
email: kancelarijazavolontere@zemun.rs
 
Канцеларија за волонтере, почела је са радом 2011. године, са јасним циљем да промовише, унапређује и проширује оквир међуљудских односа.
 
Канцеларије за волонтере своју енергију црпи из хуманитаризма и филантропског расположења људи који своје слободно време желе да дарују другима и буду им на услузи. Помоћ угроженима, занемаренима и рањивим групама које су на маргинама друштва је једна од главних одредница свих волонтерских организација.
 
Канцеларија за волонтере спроводиће акције, за које сматра да највише могу користити нашим суграђанима, базирајући се на сазнањима о њиховим потребама путем анкета и живих контаката. За остваривање циљева, свакако је неопходна сарадња са институцијама система, групама грађана и представницима националних мањина.
 
Да бисмо остварили наше циљеве, Канцеларија за волонтере континуирано радиће на анимацији способних и вољних људи који су спремни да својим залагањем и знањем помогну онима који нису у могућности да сами реше своје проблеме.
 
Позивамо све људе отвореног срца, да кроз чланство у Канцеларији за волонтере, буду део заједничке сарадње и акције како би афирмисали цивилизацијске тековине организованог друштва.
 
Рад Канцеларије на најбољи могући начин потврдиће опредељеност Општинске власти да је добробит грађана Земуна њен приоритет.
 
Борба за очување основних људских вредности утиснута је у темеље Канцеларије за волонтере и водиља је за сваког њеног члана.


 
У скупштинској сали општине Земун 21. децембра 2016. године представљен је наставни програм и смерови Факултета за практични менаџмент, економију и финансије и одржана радионица Знањем за будућност. Ученици завршних разреда земунских средњих школа, подељени у пет тимова, за вредне награде, решавали су студије случаја.
 
Резултати ће бити познати 27. децембра 2016. године, када ће на Факултету МЕФ бити додељена прва, друга и трећа места, а учесници радионице имати и лично прилику да виде зашто је ова акредитована високошколска установа названа Факултет за 21. век.
 
Радионица је одржана у сарадњи са Канцеларијом за младе и Канцеларијом за волонтере Градске Општине Земун, а предавачи са МЕФ-а су били асистент Маја Илић и сарадник у настави Јелена Перишић.
 
NASLOVNA
 
SLIKA 1
 
 


 
 
Поводом Међународног дана борбе против СИДЕ – 1. децембра, у препуној скупштинској сали, др Марко Берак, специјалиста гинекологије и акушерства у Дому здравља Земун и
др Драгица Трнавац Марковић, председница Савета за здравство, дечију и социјалну заштиту, земунским средњошколцима одржали су предавање на тему ”Како се правилно заштитити од СИДЕ?”.
 
Том приликом, активисти Канцеларије за младе и Канцеларије за волонтере општине Земун у сарадњи са омладином ЈАЗАС-а делили су пропагандни материјал присутним средњошколцима.
 
Предавачи су на занимљив начин објаснили како се препознају симптоми инфекције вирусом ХИВ-а, какав је ток болести и како се лечи СИДА. У склопу предавања организован је и школски квиз знања. Према званичним медицинским подацима од СИДЕ је оболело око 180 особа у 2016. години. С обзиром на то да се болест не преноси руковањем, боравком у истој просторији са оболелим, па чак ни пољупцем, наше друштво мора активно да ради на превазилажењу свих облика дискриминације и стигматизације оболелих од СИДЕ.
 
NASLOVNA FOTO SIDA
 
FOTO 1 SIDA
 
FOTO 2 SIDA


 
ПУТ ДО УСПЕШНОГ ПРЕДУЗЕТНИКА
 
Канцеларија за младе и Канцеларија за волонтере ГО Земун, у сарадњи са Националном службом за запошљавање – предавачима Сањом Шубашић-Благојевић и Павлом Кнежевићем, организовали су 30. и 31.марта 2016. године дводневну обуку за незапослене – пут до успешног предузетника.
 
Циљ обуке је да се незапосленима који су на евиденцији НСЗ олакша самозапошљење свим оним знањима о начинима финансирања и конкурисања за бесповратна средства и повољне кредите за покретање сопственог посла.
 
Полазници обуке упућени су како да на најбољи начин упосле своја знања и вештине, као и расположиве ресурсе, субвенције и бесповратна државна средства за која могу да конкуришу како би остварили своје пословне идеје. Од избора посла, до израде бизнис – плана, форме привредног субјекта, успешног пословања, обуку је уписало 46 особа. Један од услова за аплицирање за отворени конкурс за бесповратна средства која додељује НСЗ до 18. априла је управо сертификат о завршеној дводневној обуци „Пут до успешног предузетника“.
 
насловна
 
предуѕетниство 1
 


МЕЂУНАРОДНИ ДАН ВОЛОНТЕРА
 
Поводом Међународног дана волонтера, 5. децембра 2015. године, Канцеларија за волонтере Градске општине Земун је у сарадњи са Канцеларијом за младе ГО Земун, Секретаријатом за образовање и дечију заштиту и Земунском гимназијом организовала паковање паектића за бебе.
 
Свака беба која се роди у неком од београдских породилишта добиће поклон пакет са неопходним стварима (козметика, пелене, цуцле, итд.).
 
Током ове акције спаковано је 350 пакетића.
 
volonteri 2 (1)
 
volonteri 2 (2)
 
volonteri 3
 
 


СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ СИДЕ
 
Светски дан борбе против сиде, 1. децембар, обележен је у Земуну низом пригодних акција и предавања.
 
У центру града, препознатљиво брендирани, активисти Канцеларије за младе и Канцеларије за волонтере општине Земун су са омладином ЈАЗАС-а и Црвеним крстом Земуна пролазницима делили едукативне брошуре и презервативе.
 
А поподне, у организацији Савета за здравство, социјалну и дечју заштиту ГО Земун, у скупштинској сали општине испуњеној до последњег места земунским средњошколцима, интерактивно предавање о сиди одржао је специјалиста гинекологије и акушерства из Дома здравља Земун, др Марко Берак.
 
Подстичући развој личне одговорности за сопствено здравље код младих, др Берак је објаснио на који се начин преноси вирус сиде, како се заштитити од обољевања и обезбедити се од ризика.
 
Млади су, наравно, били пуни питања, на који су стручњаци из Дома здравља неуморно одговарали, нудећи им све видове консултација и савета у самој установи.
 
foto1


 
ЧАС ГРАЂАНСКОГ ВАСПИТАЊА О ФУНКЦИОНИСАЊУ ЛОКАЛНЕ УПРАВЕ
 
Канцеларија за младе ГО Земун организовала је у сарадњи са Земунском гимназијом час грађанског васпитања, са циљем упознавања средњошколаца са локалном управом.
 
Час ученицима трећег разреда Земунске гимназије је 25. новембра 2015. године одржао секретар ГО Земун Марко Јанковић. Он је објаснио систем функционисања локалне самоуправе, њене надлежности, начин избора функционера, надлежности општинске управе, али и значајне датуме које општина Земун прославља као што су Празник општине, 5. новембар и слава ГО Земун, Крстовдан, која се обележава 27.септембра.
 
n
 
DSC_3907
 
DSC_3911


 
ПУТ ДО УСПЕШНОГ ПРЕДУЗЕТНИКА
 
У два целодневна предавања општина Земун је у сарадњи са Националном службом запошљавања за пријављене грађане организовала обуку за предузетништво.
 
Саветница НСЗ Сања Шубашић 23. новембра 2015. године упутила је присутне у државне субвенције за започињање приватног бизниса, да би у наставку предавања говорила и о најбољим начинима за организацију приватног посла.
Наредног дана Павле Кнежевић, такође саветник при НСЗ говорио је о бизнис плану као базичном документу за апликацију за државне субвенције у покретању приватног посла.
 
У оквиру предавања одржане су и радионице, а полазницима обуке је члан Већа ГО Земун Драган Матијевић уручио сертификате.
 
foto1
 
foto2
 


ЂАЦИ ОПЛЕМЕЊУЈУ ПАРК ЈЕЛОВАЦ
 
У оквиру конкурса који спроводи Академија за школе из Централне Европе (АЦЕС), као једна од највећих школских мрежа у Централној Европи, Техничка школа ”Змај” спровела је пројекат ”Фрактална солидарност: Звижди/разгласи унаоколо – не рањив, не сâм, не слаб, већ посебан и јединствен”.
 
Тим поводом, у уторак, 17. новембра у 11 часова, ученици Техничке школе ”Змај” засадили су са ђацима Школе за ученике оштећеног вида ”Вељко Рамадановић” украсне саднице у земунском парку Јеловац. У овој акцији су учествовали и гости из Техничко-школског центра Марибор и Средње мешовите школе ”17. септембар” са Жабљака.
 
Циљ овог пројекта је да се мотивишу и подрже непривилеговани ђаци да учествују у друштвеним активностима и изграде пријатељства. Школска мрежа је створена како би се промовисала размена искуства и интеркултурни дијалог међу младим људима и наставницима у Централној Европи.
Канцеларија за младе и Канцеларија за волонтере ГО Земун подржала је пројекат.
 
foto1
 
foto2
 
foto3


 
НА ТУРНИРУ НА ПЕСКУ НАЈБОЉЕ ФУДБАЛЕРКЕ „РАДА“
 
Канцеларија за младе и Канценарија за волонтере општине Земун у сарадњи са Клубом америчког фудбала „Пирати“ организовала је 1.августа на теренима Лида турни у женском фудбалу. Од четири екипе, „Рад 1“, „Рад 2“, „Студио Б 1“ и „Студио Б 2“, прво место освојио је бробени тим „Рад 1“.
Јелена Јованов из победничке кеипе проглашена је за најбољу фудбалерку турнира, док је Уна Мирковић из тима „Рад 2“ најбољи стрелац.
 1
 
2


 
УСПЕШНО ЗАВРШЕН КАМП БОРИЛАЧКИХ ВЕШТИНА
 
Канцеларија за младе и Канцеларија за волонтере Градске општине Земун је успешно организовала летњи камп борилачких вештина. Камп је трајао током августа и септембра месеца у Парку пријатељства код хотела „Југославија“.
Током месец и по дана кампа, Земунцима су се представили мајстори из ”Кендо клуба”, ”Калуђера” ,Београдски Аикидо клуб, Карате клуб, Школа историјског мачевања, Буђинкан Рјото Дођо, Редхит клуб, Таи чи чуан савез Србије, Панонских гусари, али и интернационални мајстори као гости бесплатно су демонстрирали и подучавалии грађане свих узраста борбама и самоодбрани.
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5


 
ПРЕДАВАЊЕ О ПРИРОДНИМ СТАНИШТИМА
 
У скупштинској сали општине Земун 6. октобра 2015. године еколог Тања Кукобат одржала је предавање о значају природних станишта. О њиховом очувању, заштити и богатству говорила је ученицима основних школа „Мајка Југовића“, „Светозар Милетић“ и „Лазар Саватић“.
 
Канцеларија за младе ГО Земун и Канцеларија за локално економски развој обезбедиле су и пригодну презентацију, а програм је осмишљен да би се обележио Светски дан станишта.
 
20151006_110653 (1)
 
20151006_110700 (1)


 
ЗУМБА НА ЗЕМУНСКОМ КЕЈУ
 
Канцеларија за младе и Канцеларија за волонтере општине Земун организовале су 13.јуна 2015.године на Летњој сцени на Земунском кеју дан зумбе.
 
Наступили су пет врхунских инструктора ове међу младима изузетно популарне и здраве рекреације: Катарина Крсмановић, Јелена Милосављевић, Искра Хаџић, Миленко Ћурчин и Слађана Маринко са својим ученицима.
 
Уз полетне звуке многи пролазници су се придружили веселом догађају.
 
Циљ својеврсне смотре првака зумбе у Србији је популаризација ове здраве рекреације која има вишеструко позитивне ефекте, како на телесно, тако и душевно здравље деце и омладине.
 
IMG_6094
 
IMG_6091
 
IMG_6088


 
ПАКОВАЊЕ ПАКЕТИЋА ЗА БЕБЕ
 
Канцеларија за младе и Канцеларија за волонтере су се 28. маја 2015. године поново одазвали позиву Секретаријата за образовање и дечију заштиту и прикључили акцији паковања пакетића за бебе. Овога пута је спремљено око 200 пакетића који ће се проследити београдским породилиштима. Сви заинтересовани који желе да помогну да бебе добију оно што им треба током првих дана свог живота, нека се јаве на телефон Канцеларије за младе.
 
Телефон: 011/3778-515
 
IMG_20150528_122933
 
IMG_20150528_122946


 
ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ВОЛОНТЕРА
 
Канцеларијa за волонтере и Канцеларија за младе општине Земун обележиле су 5. децембра Међународни дан волонтера, промовишући добровољно и бесплатно улагање времена, знања и вештина којима се обављају услуге или активности у корист другог лица за општу добробит друштва. Сви заинтересовани суграђани су попунили упитник и на тај начин се придружили земунским волонтерима.
 
Акцији се прикључио и Владимир Костић, члан Већа општине Земун који је подсетио да је волонтерски рад, као израз високе спремности да се одговори на потребе других, незаменљив ресурс овог друштва којe тежи развоју.
 
Међународни дан волонтера обележава се у свету од 1970. године када је створен Програм Уједињених нација за волонтере. Данас се у свету сваки трећи човек може похвалити чињеницом да се током живота бар једном бавио волонтерским радом. Поред сазнања да чине ”праву ствар”, волонтери су у прилици да добију нова искуства, знања и вештине и да кроз нова пријатељства и контакте искористе могућност стручног усавршавања и личног напредовања.
 
11


 
ОБЕЛЕЖЕН ДАН БОРБЕ ПРОТИВ СИДЕ
 
У склопу обележавања Светског дана борбе против сиде – 1. децембра, активисти Канцеларије за младе и Канцеларије за волонтере општине Земун у сарадњи са Црвеним крстом Земун, поставили су информативни пулт на коме су делили едукативне флајере и кондоме.
 
Својим присуством, акцију подизања свести о овој опакој болести подржао је Драган Матијевић, члан Већа општине Земун и том приликом подсетио на важност превентивних кампања које нарочито треба да буду усмерене на младе.
 
Светски дан борбе против сиде је први пут обележен 1988. године, са циљем да се едукацијом и информацијом делује превентивно и одговорно.
 
10


 
ВОЛОНТЕРИ ПОПУЛАРИШУ СТОНИ ТЕНИС
 
Канцеларија за волонтере и Канцеларија за младе градске општине Земун у просторијама Стонотениске академије ”Коцић” у ”Пинкију” организовали су 26. септембра демонстрациони тренинг за младе који желе да савладају основе стоног тениса.
 
”Стони тенис је комплексан спорт који развија све најважније моторичке способности. Циљ нам је да укључимо што више младих рекреативаца који су спремни да своје слободно време посвете овом спорту”, истакла је координаторка Канцеларије за волонтере Наташа Ристић.
 
9


 
ФАРБАЊЕ КЛУПА НА ЗЕМУНСКОМ КЕЈУ
 
Канцеларија за младе градске општине Земун, Удружење за заштиту животне средине ”Еко Батајница” и ЈКП ”Зеленило Београд”, реализовали су једнодневну еколошку радионицу фарбања клупа на Земунском кеју код ресторана ”Венеција”.
 
Циљ ове радионице је да се град учини лепшим за све оне који слободно време проводе на земунском шеталишту. У aкцији су учествовали запослени Канцеларије за младе и чланови Удружења ”Еко Батајница”.
 
Сви заједно су дали пример како се брине о окружењу и природи, како би наши суграђани и посетиоци Кеја добили што лепше и уређеније шеталиште.
 
8
 
8a


 
БЕОГРАД КРОЗ ЗЕЛЕНИ ОБЈЕКТИВ
 
Канцеларија за младе и Канцеларија за волонтере у сарадњи са Европским омладинским центром реализовала је пројекат под називом „Београд кроз зелени објектив“.
 
Младима је скренута пажња на акутне проблеме загађења животне средине и пружена подршка њиховом ангажману на решавању истих. Један од циљева ове еколошке радионице је и промовисање одговорног понашања према животној средини.
 
7


 
УМРЕЖАВАЊЕМ ДО БОЉИХ УСЛОВА ЗА МЛАДЕ
 
Представници Канцеларије за младе и Канцеларије за волонтере општине Земун учествовали су од 7. до 9. августа на конференцији ”Умрежи се” која је одржана у Врњачкој Бањи. Министарство омладине и спорта организовало је конференцију са намером да се подстакне развој развој омладинске политике на локалним нивоима у Србији.
 
Канцеларија за младе општине Земун се представила презентацијом ”Проблеми младих у локалним заједницама”. У оквиру презентације приказане су теме: Млади и незапосленост, млади и предрасуде и млади и спорт.
 
На конференцији је учествовало 60 актера омладинских политика – омладински активисти, представници канцеларија за младе, удружења грађана и неформалних група. Била је то прилика да се говори о проблемима са којима се млади суочавају на локалном нивоу, попут незапослености, неиформисаности и недостатака финансија.
 
Интерактивне радионице биле су путоказ у решавању проблема и препорука како утицати на побољшање положаја младих у локалној заједници.
 
Посебан сегмент конференције односио се на представљање превентивне кампање за повећање безбедности младих у саобраћају ”Младост НЕ лудост”, коју спроводи Агенција за безбедност саобраћаја и Министарства омладине и спорта.
 
Представљен је пројекат доживотног учења ”Значај неформалног образовања” у организацији Студенске конференције Универзитета Србије-СКОНУС.
 
Резултат конференције је креирање мреже актера омладинске политике, како би се ојачали канали сарадње релевантних актера, омогућило младима да проблеме са којима се суочавају представе на интернет порталима (www.coe.int/youth, www.eyf.coe.int/fej, www.eycb.coe.int, www.youth-partnership.net). Циљ коришћења интернета је и да послужи као платформа за размену примера добре праксе, да би млади имали смернице и идеје како да решавају проблеме у својим локалним заједницама.
 
6
 
6a


 
ЗДРАВИ СТИЛОВИ ЖИВОТА НА КЕЈУ
 
У организацији Канцеларије за младе и Канцеларије за волонтере општине Земун на Летњој позорници земунској кеја, 17. августа 2014. године представљени су здрави стилови живота за младе и средовечне, салса за децу и омладину и боди фитнес.
 
Чланови јединственог рекреативно-спортског клуба ”50 плус”, демонстрирали су вежбе уз помоћ помагала, а у томе су им друштво правили старији суграђани.
 
У наставку програма плесни клуб ”Baila Conmigo”, који води Слободан Комазец, приказао је све стилове популарне салсе уз модерне и актуелне јужноамеричке хитове. У току вечери плесачима су се придружили пролазници, задовољни што на земунском кеју могу да играју салсу.
 
Није изостао ни озбиљнији тренинг, те су најупорнији присуствовали физички захтевнијем боди фитнесу.
 
5
 
5a


 
ЗЕМУНСКИ ВОЛОНТЕРИ НА ПРОСЛАВИ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА МЛАДИХ
 
Канцеларија за волонтере Градске општине Земун учествовала је 12. августа 2014. године на прослави Међународног дана младих, који се обележава по седму годину. Организатор овогодишње прославе на крову Београђанке био је Секретаријат за спорт и омладину града Београда.
 
На прослави је промовисан „Бизнис инкубатор“, који се налази у згради Београђанке, где млади могу да дођу, добију пословни простор, опрему и све могуће правне услуге неопходне да свако ко има идеју покуша и да је оствари.
Прослава је посвећена промоцији мобилности младих и могућностима њиховог интеркултурног учења, заштите животне средине и културе ненасиља, равноправности и толеранције. Програм обележавања је био осмишљен тако да ставља акценат на квалитетно провођење слободног времена и на значај неформалног образовања ради лакшег запошљавања младих.
 
Међу бројним званицама, својим присуством прославу су увеличали министар омладине и спорта Вања Удовичић и градоначелник Београда Синиша Мали.
 
4


 
САДНИЦЕ ЗА СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ
 
Поводом 5. јуна, Светског дана заштите животне средине Канцеларија за волонтере у сарадњи са Канцеларијом за младе општине Земун и свесрдну подршку ЈКП ”Зеленило Београд” посадили су 300 садница сезонског цвећа у Градском парку.
 
Наташа Ристић, координатор Канцеларије за волонтере позвала је све грађане да се са пажњом односе према природи и еко систему Градског парка, који као заштићено природно добро чува стабла Гинко (Ginko biloba), старости око 100 година, Гвоздено дрво (Gumnocladus cannadensing) старо око 100 година, Тиса (Taxus baccata), више стабала старих око 60 година и Софора (Sophora Japonica), старости око 100 година.
 
3
 
3a


 
ЗАВРШЕНО УРЕЂЕЊЕ ПАРКА У НАСЕЉУ САВА КОВАЧЕВИЋ
 
Канцеларија за волонтере у сарадњи са Канцеларијом за младе општине Земун завршила је уређење парка у насељу ”Сава Ковачевић”.
 
Поред хигијенског сређивања, фарбања мобилијера и клупа, посебна пажња посвећена је исцртавању логичких целина.
Свако од исцртаних поља представља за малишане и родитеље пут сазнања, у делу математичке интелигенције, закључивања и спознаје света који нас окружује.
 
”Свако поље конципирано је тако да покреће децу да заједно уживају у игри коју сами креирају”, истакла је координатор Канцеларије за волонтере Наташа Ристић.
 
2
 
2a
 
2b


 
ВОЛОНТЕРИ НА ДЕЛУ
 
Канцеларија за волонтере у сарадњи са Канцеларијом за младе општине Земун покренула је акцију уређења дечијег игралишта у насељу ”Сава Ковачевић.”
 
Волонтери су на задовољство грађана, нарочито малишана, који су их пратили у корак, фарбали клупе, уклањали смеће и креирали нови простор за игру.
 
”На игралишту је исцртана стара добра ”школица”, игра свих генарација и инспирација чувеног писца и сликара Мома Капора, који је на платну овековечио најjедноставнију дечију игру стварану потезом руке” рекла је Наташа Ристић, координатор Канцеларије за волонтере.
 
Земунски волонтери настављају са својим акцијама, ПРИДРУЖИТЕ СЕ!
 
1


 
БУДИ ОДБОРНИК НА ЈЕДАН ДАН
 
У организацији Канцеларије за младе и Канцеларије за волонтере, 7. маја 2015. године одржана још једна симулација рада Скупштине општине, у оквиру низа едукативних радионица за ученике средњих школа на тему „Буди одборник на један дан“.
 
Председник Скупштине општине Земун Ненад Врањевац пожелео је добродошлицу ученицима и уједно похвалио претходну радионицу која је садржала отворену дискусију на тему образовања. Седници је присуствовао и секретар Скупштине општине Земун, Марко Јанковић.
 
Овај пут ученици Економске школе “Нада Димић“, Правно – биротехничке школе „Димитрије Давидовић“ и Земунске гимназије имали су прилику да кроз симулацију рада Скупштине општине дебатују на тему екологије и заштите животне средине. Учесници су још једном имали прилику да кроз унапређивање вештина за јавни наступ добију могућност за активно укључивање у решавање локалних проблема.
 
FOTO11-700x470
 
FOTO21-700x470


 
ВОЛОНТЕРИ ЗА БЕБЕ
 
Канцеларија за младе и Канцеларија за волонтере наставили су пружање подршке Секретаријату за образовање и дечију заштиту и одазвали се акцији паковања пакетића за бебе.
 
Акција је организована на Вилиним водама 31. марта 2015. године. Успешно је спаковано 125 пакетића, који ће бити дистрибуирани по београдским породилиштима.
 
Циљ акције је да наши мали хероји имају све што је потребно у првим данима свог живота.
 
beba-1-250x286
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
ПАКЕТИЋИ ЗА БЕБЕ
 
Канцеларија за младе и Канцеларија за волонтере су наставили са помогањем Секретаријату за образовање и дечију заштиту у припреми пакетића за београдске породиље. У четвртак 09. јула 2015. године , у магацинима луке ”Београд” спаковано је преко 160 пакетића. До сада је од почетка године спаковано преко хиљаду пакетића,а циљ је да до краја године спакујемо преко две хиљаде пакетића.
 
FOTO1
 
FOTO2


 
ЧИШЋЕЊЕ ЛИДА
 
У организацији Канцеларије за младе и Канцеларије за волонтере организована је једнодневна акција чишћења Лида. Циљ ове акције је да се Велико ратно острво учини лепшим за све оне који ту проводе слободно време, као и да се пошаље порука грађанима да не бацају смеће и чувају природу.
 
20150710_123616


 
ПРОМОЦИЈА „ЛЕТА НА ГАРДОШУ“
 
Канцеларија за младе и Канцеларија за волонтере су у сарадњи са Туристичким центром Земун организовале промоцију „Лета на Гардошу“ посетиоцима земунског острва-Лида. Грађанима су дељни промо материјали, кроз разговор су се презентовала искуства из претходних година, као и очекивања од ове сезоне. Презентовали су се и великани српског глумишта који ће наступати код земунске миленијумске куле на Градошу.
 
ATT_1436770280968_20150710_124217


 
ПРВИ КОТЛИЋ ЛИДА И ПОВЛАЧЕЊЕ КОНОПЦА
 
Такмичење у прављењу пасуља које је у недељу, 2.августа одржано на Лиду у организацији Канцеларије за младе и Канцеларије за волонтере општине Земун са Клубом америчког фудбала ”Пирати” окупило је десетак котлића. Циљ је био целодневно дружење уз дегустацију врхунских пасуља мајстора кухиње. Такмичење је окупило велики број посетилаца једне од најлепших дунавских плажа.
Велики број пријављених екипа надметао се у повлачењу конопца.
 
foto1
 
foto2