КАКО САМ ПРОШАО ПУТ КОЈИМ САМ ДОШАО – ЉУБИША ШЉИВИЋ

23. фебруар 2023.

 

У свечаној сали у Косовској 9 у Земуну 24. фебруара у 19 часова своју књигу ”Повратник” представиће Љубиша Шљивић. Момак који је као двогодишњак са родитељима избегао из Доњег Биљана код Задра и нови дом нашао у срцу Шумадије, Крагујевцу, и, иако још млад, стекао славу прекаљеног хуманитарца.

 

Љубиша је, наиме, на свом последњем путовању бициклом превалио 1020 километара кроз три државе за 62 дана како би прикупио средства да четворогодишњи Илија Милановић из Београда, кога дотада није ни видео  ни упознао – прохода.

 

О тешкоћама и лепотама мисије, шта му се и како догађало, шта је откривао, шта га је и у највећим тешкоћама терало да иде даље, које и какве је сусрете доживео, Љубиша је написао књигу ”Повратник”.

 

Књига је недавно изашла из штампарије у издању Књижевног клуба ”Абрашевић” из Крагујевца, а изузетни Љубиша ће о ономе што га је инспирисало да у виду ”Дневника једног бициклисте” бележи и објављује и на друштвеним мрежама, па потом објави и у папиру, говорити најпре у Земуну, а почетком марта и у Крагујевцу и Бања Луци.