И МИ СМО ОВДЕ – ЗА СРЕЋУ ЈЕ ДОВОЉНО МАЛО

14. март 2022.

Сваки повод и прилика за дружење и окупљање, акцију или даривање члановима неформалног удружења особа са инвалидитетом ”И ми смо овде” из Земун Поља много значи.

Ускраћени за свој простор и много онога што особе без инвалидитета имају, они се задовољавају малим знацима пажње и бриге.

Тако је било и овог месеца, када су сваки сунчан дан искористили да реaлизују зацртан План својих активности.

Пригодне поклоне деци са инвалидитетом и њиховим родитељима припремила је и Патријаршија СПЦ, чије су волонтере и пароха цркве Светог великомученика кнеза Лазара Радета Јовића у знак захвалности почастили домаћим специјалитетима.

Затим су се срели и дружили са члановима етно удружења ”Ана” из Лазаревца, Креативним женама Раковице и Уметницима и љубитељима уметности колубарског краја, који су за Дан жена изложили своје радове на тезгама локалне пијаце.

Њихови домаћини су показали посебну предусретљивост према особама с инвалидитетом припремивши им домаћи доручак од специјалитета свога краја.

Нису изостали ни дарови, те су гости по свом избору могли да се одлуче за рукотворене капе, шалове, одевне предмете и лутке, које израђују вредни Лазаревчани, Раковчани и уметници са Колубаре.