ИЗМЕНА РЕЖИМА ЈАВНОГ ПРЕВОЗА ТОКОМ РАДОВА У ПРВОМАЈСКОЈ УЛИЦИ

23. септембар 2020.

Током радова на реконструкцији водоводне мреже у Првомајској улици у Земуну, на делу између улица Ђорђа Чутуковића и Железничке, од 23. септембра до 17. новембра доћи ће до промена у раду линија јавног превоза.

Радови ће се изводити у четири фазе и Првомајска улица ће бити једносмерна у смеру ка окретници Нови град.

 
Фаза 1 – Радови се изводе у Првомајској (десна коловозна трака у смеру према граду), на делу између улица Ђорђа Чутуковића и Херцеговачке, од 23. септембра до 23. октобра. Током извођења радова у овој фази, Првомајска улица ће у зони радова бити једносмерна у смеру ка окретници Земун (Нови град). Возила са линија јавног превоза 15, 15Н и 78 ће у смеру ка окретници  саобраћати редовно, док ће у смеру ка граду саобраћати улицама: Првомајском, Ђорђа Чутуковића, Крајишком, Херцеговачком, Првомајском и даље редовном трасом.

Фаза 2 – Радови се изводе у Првомајској (десна коловозна трака у смеру према граду), на делу између улица Ђорђа Чутуковића и Херцеговачке, укључујући и део раскрснице улица Првомајске, Херцеговачке и Рада Кончара (десна саобраћајна трака до средине раскрснице), од 24. до 25. октобра. Током извођења радова у овој фази, Првомајска улица ће у зони радова бити једносмерна ка окретници Земун (Нови град). Возила са линија јавног превоза 15, 15Н и 78 ће у смеру ка окретници саобраћати редовно, док ће у смеру ка граду саобраћати улицама: Првомајском, Ђорђа Чутуковића, Крајишком, Херцеговачком, Првомајском и даље редовном трасом.

Возила са линија 45 и 612 ће у смеру ка окретницама Блок 44 и Нова Галеника саобраћати редовно, док ће у смеру ка окретницама Земун (Нови град) и Нови Београд (Павиљони) саобраћати улицама: Рада Кончара, Првомајском, Пазовачким путем, Гетеовом, Крајишком и даље редовно.

Фаза 3 – Радови се изводе у Првомајској улици (десна коловозна трака у смеру према граду), на делу између Херцеговачке и Железничке улице, укључујући и део раскрснице улица Првомајске, Херцеговачке и Рада Кончара (десна саобраћајна трака од средине раскрснице), од 26. до 27. октобра. Током извођења радова у овој фази, Првомајска улица ће у зони радова бити једносмерна у смеру ка окретници Земун (Нови град). Возила са линија јавног превоза 15, 15Н и 78 ће у смеру ка окретници Земун (Нови град) саобраћати редовно, док ће у смеру ка граду саобраћати улицама: Првомајском, Херцеговачком, Крајишком, Железничком, Првомајском и даље редовном трасом. Возила са линија 45 и 612 ће у смеру ка окретницама Земун (Нови град) и Нови Београд (Павиљони) саобраћати редовно, док ће у смеру ка окретници Блок 44 и Нова Галеника саобраћати улицама: Словенском, Гетеовом, Првомајском, Рада Кончара и даље редовном трасом. Возила са линије 18 ће у смеру ка окретници Земун (Бачка) саобраћати редовно, док ће у смеру ка окретници Медаковић 3 саобраћати улицама: Угриновачком, Горњоградском, Првомајском и даље редовно.

Фаза 4 – Радови се изводе у Првомајској улици (десна коловозна трака у смеру према граду), на делу између улица Херцеговачке и Железничке, без раскрснице улица Првомајске, Херцеговачке и Рада Кончара, од 28. октобра до 17. новембра. Током извођења радова у овој фази, Првомајска улица ће у зони радова бити једносмерна ка окретници Земун (Нови град). Возила са линија јавног превоза 15, 15Н и 78 ће у смеру ка окретници Земун (Нови град) саобраћати редовно, док ће у смеру ка граду саобраћати улицама: Првомајском, Херцеговачком, Крајишком, Железничком, Првомајском и даље редовном трасом. Возила са линија 45 и 612 ће у оба смера саобраћати редовно. Возила са линије 18 ће у смеру ка окретници Земун (Бачка) саобраћати редовно, док ће у смеру ка окретници Медаковић 3 саобраћати улицама: Угриновачком, Горњоградском, Првомајском и даље редовном трасом.

Возила ће на измењеном делу трасе користити сва постојећа стајалишта, као и привремено стајалиште: Горњоградска 1 – у Горњоградској улици, око 50 метара после раскрснице са Угриновачком улицом, за линију 18 у смеру ка окретници Медаковић 3, током извођења радова у фазама 3 и 4.