”ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА” ЗА НАЈМЛАЂЕ У НАСЕЉУ ПЛАВИ ХОРИЗОНТ

03. јун 2024.

Поводом обележавања 1. јуна – Међународног дана заштите деце у организацији Градске општине Земун, Фудбалског клуба  Земун и друштвено одговорних фирми, у насељу Плави Хоризонт, у парку код железничке станице, организована је велика играоница на отвореном.

 

Овај дан се обележава да би се скренула пажња јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме са којим са најмлађи суграђани суочавају.

 

Организатори су малишанима поклонили дресове ФК Земун и омогућили им да се играју у друштву са аниматорима. У дечијој граји одржане су праве мале ”игре без граница”, уз прескакање конопца, коришћење тобогана и са доста лежећих препрека и других атлетских реквизита.

 

Са малишанима су се дружили помоћник председника Градске општине Земун Милан Милисављевић, заменик председника Скупштине Градске општине Земун Сава Мишковић, министарка без портфеља задужена за родну равноправност и председница удружења ”Маме су закон” Татјана Мацура и њихови сарадници.

 

Подстицање родитеља и деце да се што више друже, да проводе време заједно и да уживају у парковима и дечијим игралиштима које само за њих уређује Градска општина Земун, основни је мото са овог лепо осмишљеног скупа.