УРЕЂЕНО ИГРАЛИШТЕ ВРТИЋА ”ПЕПЕЉУГА”

15. мај 2024.

Под будним оком надлежних из Градске општине Земун, која финансира пројекат уређења дворишта вртића у оквиру Предшколске установе ”Др Сима Милошевић”, уређено је игралиште вртића ”Пепељуга” у Цара Душана 123. 

 

Игралиште је поплочано тартаном. Током боравка у вртићу малишани ће уживати у игри на новом мостићу са тобоганима, гуменим фигурама, посебно атрактивним интерактивним панелима и у увек популарној игри ”школице”. Све постављене дечије справе су у складу са важећим стандардима.  

 

Поред игралишта постављена је информативна табла која подсећа да је неопходан опрез приликом боравка на игралишту, да је веома важно да се простор за игру редовно одржава, а пише и како да се користе све постављене справе.

 

Двориште вртића ”Пепељуга” ће ускоро бити озелењено, постављене нове саднице, клупе за одмор и канте за отпатке.

 

Вртић је изграђен пре 64 године, а данас у њему бораве малишани узраста од три до седам година у четири целодневне васпитне групе.

 

Тренутно се у земунским насељима, на различитим локацијама ради на реконструкцији и уређењу дечијих игралишта и паркова, као и на асфалтирању коловоза, пешачких стаза и озелењавању међублоковских површина.