ЗЕМУНЦИ СРЕБРНИ И БРОНЗАНИ НА ГРАДСКОМ ТАКМИЧЕЊУ

23. април 2021.

На градском такмичењу у рукомету за основце, освојено сребро за девојке из ОШ ”Светислав Голубовић – Митраљета” и бронза за ученике седмог и осмог разреда из ОШ ”Михајло Пупин” заблистали су као злато и тек су, надамо се,  загревање општинских победника за освајање нових трофеја.

А у Батајници у СРЦ Граовац настављена су 23. априла борбена финала у рукомету у женској и мушкој конкуренцији за средњошколце.

Оба трофеја подигли су ученици земунске Правно-биротехничке школе ”Димитрије Давидовић”.

Девојке из ”Давидовића” убедљиво су савладале ученице из Медицинске школе ”Нада Димић”, а победи је највише допринела најбоља играчица турнира Ања Костић из ”Правно-биротехничке школе”.

Идентичан редослед се поновио и у мушком финалу, где су ”правници – биротехничари” надмоћно тријумфовали над ”медицинарима”. За најбољег рукометаша општинског турнира проглашен је Никша Кнежевић из екипе победника, који вредно тренира у РК Партизан.

Омладински општински савез Земуна потрудио се да организација буде беспрекорна, те је награде младим спортистима поделио познати ”Звездин” рукометаш Славко Крњајац.

Из Савеза најављују богат програм такмичења у мају – чак 24 турнира у четири спортске дисциплине за по шест категорија, а надају се и новим медаљама на градским такмичењима.