ЗЕМУНЦИ ЗАБЛИСТАЛИ У АКЦИЈИ ”ЗА ЗЕЛЕНИЈИ БЕОГРАД”

27. септембар 2023.

У акцији ”За зеленији Београд”, коју је по двадесети пут организовало ЈКП ”Зеленило-Београд” у девет категорија, представници Земуна освојили су седам награда.

 

Циљ ове акције је развијање позитивног односа према зеленилу и цвећу код грађана, уз истовремену мотивацију да у позитивној конкуренцији за избор најлепших простора унапреде стање свог непосредног окружења.

 

По одлуци жирија, прву награду за ”Најлепшу зелену површину испред пословног објекта” припало је INPUT doo,  Аутопут за Нови Сад 150б, док је у истој категорији  друга награда припала Пензионерском дому у улици Марије Бурсаћ бр. 49.

 

Другу награду за ”Најлепши балкон” освојио је наш суграђанин Стојан Цветковић, који живи у улици Др Недељка Ерцеговца 29е. Такође, други у категорији ”Најлепша зелена површина угоститељског објекта” је бистро ”Ламанш”.

 

Вртић ”Пачија школа” освојио је другу награду у категорији ”Најлепше уређено двориште предшколске установе”, а исту награду је освојила у категорији ”Најлепша окућница” Анка Каурин, која живи у Официрској колонији 4. део 6.

 

У категорији ”Најлепша зелена површина око стамбене зграде трећу награду је освојила стамбена заједница у улици Бачка 17.

 

Победници овог градског такмичења добиће захвалнице и наградне ваучере за куповину садног материјала у расадницима ЈКП ”Зеленило Београд”.

 

Exif_JPEG_420