ЗЕМУНСКА БОЛНИЦА ДОБИЛА НАЈСАВРЕМЕНИЈИ АПАРАТ ЗАХВАЉУЈУЋИ ОПШТИНИ ЗЕМУН

28. јул 2010.

28.07.2010

 

Председник Општине Земун Бранислав Простран и заменик председника Општине Земун Саша Љубинковић 23. августа 2010. године уручили су вредну донацију Клиничко – болничком центру Земун.

 

За куповину најсавременијиег апарата који се примењује у хирургији Општина Земун издвојила је преко три милиона динара.

 

”Општина Земун има потврђено добру сарадњу са КБЦ Земун. Данашња донација, је одговор на потребе како лекара, тако и пацијената и улагање у модернизацију  здравственог центра који ради преко два века. Стална комуникација са овом установом доприноси побољшању квалитета лечења, а самим тим и квалитета живота грађана. Општина Земун наставиће да сходно својим могућностима улаже у здравство”, рекао је Бранислав Простран, председник Општине Земун.

 

Апарат има вишенаменску примену у хирургији, од грудне, преко васкуларне, гинеколошко-акушерске до хирургије стомака.

Овај електрохирушки генератор најновије генерације утиче да операција у просеку траје краће за тридесет одсто времена, смањује утрошак анестетика и осталог хирушког материјала, лекару омогућава сигурност у раду што смањује ризик, а пацијенту се знатно скраћује време потребно за опоравк.

 

Директор доц. др Драгош Стојановић захвалио се руководству Општине, на залагању и помоћи коју као локална самоуправа континуирано пружају КБЦ Земун. ”Апарат који је данас стигао у нашу болницу представља најсавременији апарат нове генерације који има примену у хирургиј и олакшаће рад операционог блока

naslovna_4

foto 1_12

foto 2_10

foto 3_3

foto 4(4)