ЗВЕЗДАНА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗЕМУНА

28. октобар 2022.

У склопу 9. циклуса пројекта ”Брзином до звезда”, који се реализује у организацији Српског атлетског савеза са Омладинским спортским савезом Земуна и Градском општином Земун на отвореним теренима при ОШ ”Сутјеска” 28. октобра одржане су трке ученика трећег и четвртог разреда на 40 метара.

За мотивацију будућих шампиона побринуле су се промотерке атлетике, државне репрезентативке у дисциплинама скок у вис и трчање с препонама на 400 метара, Зорана Рокавец и Андреа Првановић и њихов тренер из АК Младост Горан Радоја, а такмичење је отворила директорка ОШ ”Сутјеска” Јасмина Стојчић.

За учешће у овој спортској манифестацији мушку и женску екипу пријавиле су школе ”Сутјеска”, ”Петар Кочић”, ”Лазар Саватић”, ”Мајка Југовића”, ”Горња варош”, ”Илија Бирчанин”, ”Светислав Голубовић-Митраљета” и ”Бранко Радичевић”, а трчало је више од стотину малишана.

Звездану репрезентацију Земуна за градско такмичење 23. фебруара 2023. године предводиће Ивона Митић и Давид Салијевски, звезде женског и мушког финала, а чиниће је Тара Веселиновић, Нина Павловић, Катарина Прица, Катарина Гојшина, Александра Врцељ, Валентина Ушљепрка и Анита Чомић , као и Дамјан Марјановић, Петар Прекљушај, Михајло Арсић, Виктор Девић, Новак Павловић, Марко Бабић и Страхиња Радовић.