ЗАВРШЕНА ЈОШ ЈЕДНА АКЦИЈА ПОДЕЛЕ ДЕЧИЈИХ АУТО СЕДИШТА

15. јануар 2021.

Градска општина Земун – Савет за безбедност саобраћаја на путевима средином јануара организовао је поделу дечијих ауто седишта за мале Земунце у галеријском простору Канцеларије за младе. Циљ ове акције је да се подигне ниво саобраћајне културе грађана Земуна који превозе малишане.

Током тродневне поделе у којој су учествовали помоћник председника Градске општине Земун Андријана Кукољ, заменик председника Скупштине ГО Земун Сава Мишковић и главна и одговорна уредница Земунских новина Соња Јочинац подељено је око двеста дечијих ауто седишта.

”Како бисмо изашли у сусрет свим родитељима, и онима који раде, организовали смо поделу ауто седишта у различитим терминима, поштујући све епидемиолошке мере. Настављамо акције с којима смо започели претходних година, јер је наша стална обавеза да радимо на подизању нивоа саобраћајне културе и достизању циљева стратегије Републике Србије о безбедности саобраћаја, а то је да у овој години ниједно дете не страда у саобраћају и да се број погинулих и повређених смањи за 50 одсто”, рекла је помоћник председника Андријана Кукољ, уз напомену да ће Општина организовати поделу дечијих ауто седишта и у наредном периоду, захваливши се, том приликом, Секретаријату за саобраћај Града Београда, који сваке године део средстава од наплаћених новчаних казни усмерава локалним Саветима за безбедност саобраћаја како би што квалитетније реализовали своје пројекте.

Родитељи ће попуњавањем формулара, који ће им бити доступан на сајту општине и у шалтер сали, моћи да обезбеде ауто седиште за своје дете.