ЖЕЛЕЗНИЧКА СТАНИЦА ЗЕМУН

16. децембар 2013.

16.12.2013

 

У галерији ”Стара капетанија” отворена је изложба ”Железничка станица Земун 1883-1970”.  Ауторка изложбе Ивана Јовичић Ћурчић, кустос Железничког музеја је поставком испричала причу о прошлости важне железничке станице. Богата архивска грађа, документа и фотографије описале су развој железничког саобраћаја с краја 19. века.

Свечаном отварању изложбе присуствовали су председник Скупштине општине Земун Ненад Врањевац,  управник Железничког музеја Синиша Јочић, генерални директор ”Железница Србије” Драгољуб Симоновић.

”Богато културно-историјско и индустријско наслеђе Земуна је у једном делу овде представљено и сведочи о вредним и умним људима који су давне 1883. године били на нашим местима. Њиховом заслугом ми данас имамо чему да посветимо ову изложбу и покажемо данашњим генерацијама историју развоја не само Земуна, већ и овог дела Србије. На нама који се бавимо јавним послом велика је одговорност и обавеза да стварањем нових вредности омогућимо потомцима богато наслеђе које ће и они презентовати будућим генерацијама” истакао је Ненад Врањевац, председник Скупштине општине Земун отврајући изложбу.

naslovna-zelecnica

foto-1-zeleznica

foto-2-zeleznica