ЕКОНОМСКА НЕЗАВИСНОСТ КАО ЦИЉ

10. март 2011.

Канцеларија за младе општине Земун и Регионални центар за развој малих и средњих предузећа и предузетништва Београд организовали су дводневни семинар који се односи на економско оснаживање младих. Семинар је реализован као део  пројекта Америчке организације за међународни развој (USAID). Циљ семинара је да млади стекну вештине и знања која им омогућавају  да започну сопствени бизнис и постану економски независни што је тежња сваког младог човека. У току ова два дана полазници ће стећи практична знања и вештине које се односе на развој пословне идеје, истраживање тржишта, административну процедуру за покретање бизниса, пословно планирање и изворе финансирања. По завршетку обуке сви  полазници ће добити сертификатe, са којима ће лакше моћи да конкуришу за субвенције код Националне службе за запошљавање и Фонда за развој Републике Србије.

”Овај семинар је јасан показатељ јачања капацитета Канцеларије за младе општине Земун и њене спремности да самостално делује на пољу решавања тренутно највећег проблема младих у Србији, незапослености”, рекао је Бојан Бајагић, координатор Канцеларије за младе, поздрављајући полазнике.

Програм за јачање економске сигурности USAID  помаже младима у Србији читавим низом активности које као циљ имају стварање услова за лакше запошљавање и самозапошљавање.

 

naslovna seminar

 

foto 1 seminar

 

foto 2 seminar