ДУПЛИРАНА УШТЕДА ЕЛЕКТРИЧНЕ И ТОПЛОТНЕ ЕНЕРГИЈЕ

05. децембар 2022.

Откада је ступио на снагу Предлог препорука за смањење потрошње електричне и топлотне енергије Министарства рударства и енергетике стручне службе Градске општине Земун су пројектовале методологију уштеде која се примењује од 1. септембра ове године и која је постигла видан учинак, будући да је у октобру и новембру постигнута уштеда од 31 посто, чиме је дуплирана штедња, од препоручених 15 посто, а у односу на исти период прошле године.

 

Уштеде електричне и топлотне енергије су остварене у општинском здању који је главни административни центар, у месним канцеларијама, односно месним заједницама, у Јединственом управном месту у Батајници где су смештени шалтери општинске администрације, матичне службе, Националне службе за запошљавање и Пошта, а да при томе није нарушена ефикасност у раду.

 

Такође, уштеде су остварене и у простору Канцеларије за младе, галеријском простору и свечаној сали Градске општине Земун у улици Косовска 9, што није утицало на квалитет реализованих културно-уметничких програма.

 

Методологију штедње електричне и топлотне енергије Градске општина Земун примењују и многобројне јавне установе у Земуну како би се постигли значајнији ефекти уштеда на територији општине.

 

Сви заинтересовани могу на сајту ГО Земун да погледају едукативни филм ”Штеди енергију”, и тако сазнају на који начин је могуће остварити реалне уштеде у домаћинствима.