ДОНАЦИЈА РОДИТЕЉСКОЈ КУЋИ

13. септембар 2013.

13.09.2013

 

Општина Земун и Фонд ”Мала Милица Ракић из Батајнице” уручиле су донацију у храни и пићу Родитељској кући Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије ”Др Вукан Чупић”.

Донација у основним прехрамбреним намирницама уручена је председници Удружења родитеља деце оболеле од малигних болести ”Звончица” Весни Скоко. Поклон пакети садрже: уље, тестенине, пиринач, млеко, сир, сухомеснате производе, сокове, воду, кондиторске производе, воће  и средства за хигијену.

Уручењу донације присуствовали су председник општине Земун Дејан Матић, чланови Већа општине Драган Матијевић и Владимир Стојковић, представница Фонда ”Мала Милица Ракић” Нада Илић, као и чланови Канцеларије за младе и Канцеларије за волонтере општине Земун.

”Општина Земун и Фонд ”Мала Милица Ракић” из Батајнице данас су овде са жељом да помогну сваком детету, родитељу, породици, јер је солидарност, хуманост и потреба да мислимо на друге оно што нас чини људима. Човек не може и не сме да заборави на ближњег, зато смо се овде окупили и донирамо основне животне намирнице Родитељској кући, да им барем за неко време олакшамо боравак на лечењу. Наставићемо и даље да помажемо не само Родитељску кућу, него и сва слична удружења, и овом приликом апелујемо и на друге институције, фирме и појединце да смогну снаге и помогну, ако ништа друго својим комшијама, пријатељима и  не забораве на традицију овог народа који се увек поносио својим доброчинством”, рекао је Дејан Матић, председник општине Земун приликом предаје донације.

Представнице Удружења родитеља ‘Звончица” захвалиле су се општини Земун на дугогодишњој сарадњи, која увек стиже у право време и у праве руке, као неопходна помоћ и подршка породицама које су овде смештене. Ирина Бан, извршни директор Удружења ”Звончица” уручила је захвалницу председнику Фонда ”Мала Милца Ракић” Милану Бојовићу.

Од отварања Родитељске куће, до данас 350 породица из Србије, Републике Српске и Црне Горе током лечења боравило је у овом простору, а статистика каже да уз савремену терапију и одговарајуће услове око две трећине оболелих бива трајно излечено.

naslovna institut

foto 1 institut

foto 2 Institut