ДОДЕЉЕНИ ПЕХАРИ ЗЕМУН КУПА

01. август 2023.

У оквиру традиционалног турнира ”Земун куп” на спортском терену ОШ ”Светозар Милетић” 31. јула подељени су пехари и награде најбољима у дечијем фудбалу, који су имали прилику да прођу кроз победнички шпалир.

 

Фудбал за децу 3×3 и ове године је окупио велики број екипа. У пет категорија, дечаци и девојчице рођени од 2012. до 2016. године, учествовале су 32 екипе које броје више од 150 играча. За све учеснике су обезбеђене медаље, бесплатно освежење и поклони спонзора.

 

”Као покровитељ Општина је испунила свој задатак у целости. Поносни смо и радосни што су терени школе ‘Милетић’ свакога дана трајања турнира, који је почео 24. јула, препуни деце, младих и родитеља. Сви заједно смо део финалне утакмице и једне посебне атмосфере која нас чини поносним на наше малишане. Ово је место где се дружи и игра добар фудбал. Сигурно ће одавде засјати нека нова спортска звезда, а изнад свега желимо да сви они постану добри људи”, рекао је председник Скупштине ГО Земун Мирослав Гајић.

 

Фудбалски тренер Слободан Милошевић, који је био задужен за програм намењен деци истакао је важност оваквих спортских дружења и захвалио се Општини на подршци.

 

У оквиру пратећег програма одржано је хуманитарно такмичење у шутирању тројки. Најодважнији су шутирали и са линије која дели терен. Укупно 60 такмичарки и такмичара бацало је тројку ”За Огњенов први корак”. Симболичну титулу првог бацача ”Земун купа” понео је Ђорђе Јанићијевић.

 

На фудбалском турниру за сениоре такмичe се 24 екипе у намери да поред новчане награде освоје и пехаре. Финалне утакмице заказане су за крај недеље. Организатор Ненад Николић истиче да је интересовање велико, и да је турнир превазишао локалне оквире, будући да у Земуну мали фудбал играју екипе из целе Србије.

 

Победничку радост са малим фудбалерима поделио је и члан Већа ГО Земун Милан Петровић.

 

Циљ турнира је да промовише спорт, рекреацију, здраве стилове живота, али и да кроз хуманитарну делатност помогне младима.