ДАН КБЦ ”ЗЕМУН”

25. фебруар 2022.

Значајан јубилеј, 238. година постојања и рада, најстарија болничка установа на Балкану -Клиничко болнички центар ”Земун” обележава као модерна и по захтевним стандардима организована и опремљена здравствена установа, једна од најсавременијих у прекосавском региону.

У клиникама за хирургију и интерну медицину, као и у четири болнице: за гинекологију и акушерство, педијатрију, онкологију и неурологију на најсавременијој опреми дијагностикују се сва позната обољења и пружа нега у 620 болничких постеља за стационарно лечење.

КБЦ ”Земун” је наставна база – катедара за хирургију, интерну медицину и ОРЛ Медицинског факултета у Београду, као и високе струковне школе.

Запошљава најстручнији кадар, осавремењује методе лечења у складу са највишим светским достигнућима и проширује постојеће просторне капацитете. Само у 2021. години за нових 2.500 квадрата у којима ће се сместити  Центар за вантелесну оплодњу, дневна болница, онкологија и Центар за дијализу.

Међу 12 специјализованих служби, радиолошка дијагностика опремљена скенерима, магнетном резонанцом и хипербаричном комором, у којој раде најбољи стручњаци, чини је срцем здравственог система Републике Србије.

За њом не заостаје ни Служба за трансфузиологију, с којом Градска општина Земун реализује више акција добровољног давања крви.

КБЦ ”Земун” је дао посебан допринос у борби против пандемије ковида 19, радећи у протекле две године углавном у ”ковид режиму” и збринувши на хиљаде пацијената.