ДАНИ ИНДИЈЕ У ЗЕМУНУ

29. септембар 2023.

Поводом 75 година од успостављања дипломатских односа између Републике Србије и Републике Индије, Удружење ”Маја медија” је 28. септембра у свечаној сали Градске општине Земун организовало путописно-документарно предавање Монике Маширевић под називом ”Намасте Индијо”. Догађај је део манифестације ”Дани Индије у Земуну” који су подржали Градска општине Земун и Амбасада Републике Индије.

 

У име председника ГО Земун Гаврила Ковачевића, активисткиња из области културе Нена Милановић уручила је другом секретару Амбасаде Републике Индије Рађеш Кумар Пипалу аутентично дело – вез на свили сликарке Љиље Коковић.

 

Публика је имала прилику да чује нешто више о богатој култури Индије и да ужива у плесном наступу Кубанке Розе Мартинезис.  Био је то приказ гастрономских, етничких, језичких и верских разноврсности којима Индија располаже.  

 

Удружење ”Маја медија” у сарадњи са Удружењем српско-индијског пријатељства у оквиру манифестације ”Дани Индије у Земуну” планира низ програма којима се промовише Индија.