“ГРАНИЦЕ СУ САМО ИЛУЗИЈА”

15. октобар 2010.

редседник Градске општине Земун Бранислав Простран, 15. октобра 2009. године, приредио је у свом кабинету свечани пријем за учеснике конкурса који је организовала општинска Канцеларија за младе на тему “Границе су само илузија”. У својству домаћина пријему су присуствовали и заменик председника ГО Земун Саша Љубинковић, помоћник председника ГО Земун Душко Тарбук, директор JP “Пословни простор Земун” Александар Цинцар-Попоски и начелник Одељења за друштвене делатности и привреду Нада Ђурић.

Том приликом, председник Бранислав Простран је упознао присутне ученике земунских средњих школа са плановима и предстојећим пројектима које ГО Земун намерава да реализује. У срдачном разговору са ученицима, председник Простран је истакао значај отварања Канцеларије за младе, анамирања туристичке и угоститељске делатности, реконструкције историјских знаменитости, уређења платоа око Миленијумске куле, реконструкције платоа Великог трга, уређења земунског кеја, као и марине на Дунаву која ће бити изграђена по свим европским стандардима. Taкође, председник Простран је указао на значај уређења зелених површина и изградњу нових спортских терена.

Председник Бранислав Простран је упознао госте са значајем подизања стандарда рада општинске Управе, попут, отварања Канцеларије за пријем грађана, увођења електронског прозивног система у шалтер салу, као и отварања новог улаза у Градску општину Земун.

“Развојем земунских привредних зона пружићемо шансу новим инвеститорима да овде улажу што ће омогућити отварање нових радних места. Да би реализовали ову идеју намеравамо да отворимо канцеларију која ће да сарађује са привредом како би им омогућили да лакше обаве текуће послове везане за државну управу. Самим тим, омогућећемо отварање нових радних места. Јер, свако ново радно место јесте у служби и Земуна и свих његових грађана. Нама је од посебног интереса да се Земун и Земунци у јавности препознају по гостопримству и привредној развијености, а не по негативним асоцијацијама, како су нас до сада представљали у појединим медијима”, рекао је Бранислав Простран.

Сви награђени учесници конкурса “Границе су само илузија” добили су на дар од председника Пространа пригодан поклон, а затим су волонтери Канцеларије за младе организовали за госте обилазак старог општинског здања. Тога дана, ученици земунских средњих школа своје дружење су наставили у ресторану Предузећа “Лидо” д.о.о. које је најбоље прозне и ликовне ствараоце наградило бесплатним послужењем.

foto