ГАРДОШКИ ПРАЗНИК ФОЛКЛОРА

28. јун 2021.

КУД ”Гардош – Земун”, 27. јуна одржало је свој први овогодишњи концерт на позоришној сцени Гардош. Младим рекреативцима и малишанима који тек уче прве кораке фолклора помогли су пријатељи из КУД ”Дрен”, КУД ”Колан”, КУД ”Котуровић”, АНИП ”ЈУ-Лира’ и из студија народне игре ”Глумац”.

Било је то вече пуно топлих емоција које су зрачиле са позорнице, али и из публике у којој су били родбина и пријатељи учесника, али и посетиоци Гардоша, који су привучени добрим вибрацијама угоститељске објекте заменили гардошком позорницом.

”КУД ”Гардош” је основано 2020. године. Име нашег друштва је симбол Земуна у коме живимо и радимо. Ово друштво смо основали с циљем да окупимо мноштво деце и младих, да сачувамо и одржимо васпитно-образовну делатност, као и српску традицију и културу. За годину дана постојања проширили смо наше ансамбле састављене од малишана, омладинаца и рекреативаца који су са пуно ентузијазма приступили овом концерту”, рекао је кореограф Владимир Миладиновић.

Сви учесници добили су захвалнице од својих домаћина. У име Градске општине Земун која је најзаслужнија што се на Гардошу одржао својеврсни празник фолклора захвалницу је примио члан већа Драган Матијевић. Захвалница је уручена и директорки ОШ ”Раде Кончар” Маји Костић, која је уступила просторије школе где млади фолклораши вредно вежбају.

Сав приход од продатих улазница КУД ”Гардош – Земун” ће искористити да занови народну ношњу која им је преко потребна за наступе.