”ГАЛЕНИКА” РАДИ ПУНИМ КАПАЦИТЕТИМА

10. мај 2021.

Земунска фармацеутска индустрија ”Галеника”, која је новембра 2017. године постала део NC Group, једне од највећих и најпрестижнијих компанија на тржишту Јужне Америке, захваљујући праћењу трендова развоја нових технологија, успешно се прилагођава новим условима пословања.

Статистички извештаји о резултатима у првом кварталу текуће 2021. године охрабрују јер је производња у односу на лане повећана за 32 посто, што је ”Галенику” позиционирало на високом другом месту у Србији међу произвођачима у овој области.

Извоз у земље региона порастао је за 147, а на осталим међународним тржиштима чак за 96 одсто.

Овакве резултате омогућио је интензивни развој, те је ”Галеника” већ увела у производњу четири нова лека, а до краја године ће још 10, према проценама руководећег менаџмента. Посебан понос чине генерички производи, те је маркетинг најавио нови дизајн и визуелни идентитет, који ће пратити модерну и тражену палету генеричких средстава, као и козметичких препарата најновије генерације.

Остварен је план редовног снабдевања тржишта специфичним лековима,а као друштвено одговорна компанија ”Галеника” је донирала опрему за 14 здравствених установа, лекове за 69 организационих јединица широм Србије. Осим тога, подржала је и организовала 12 стручних медицинских догађаја за више од хиљаду здравствених радника.