ВРШЊАЧКА ЕДУКАЦИЈА ЗА БУДУЋЕ ВОЗАЧЕ

06. март 2015.

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и Савет за безбедност саобраћаја на путевима ГО Земун у сарадњи са Центром младих Србије реализовала је вршњачку едукацију за будуће возаче за 60 ученика Правно-биротехничке школе „ Димитрије Давидовић“ у Земуну. Ова едукација је део ширег програма који се спроводи у читавом свету – Декаде акције за безбедност на путевима 2011-2020, која је проглашена Резолуцијом Уједињених нација у марту 2010. године. Општи циљ Декаде јесте стабилизација а затим и смањење броја смртних случајева у саобраћају на путевима широм света до 2020. године.
Основна тема вршњачке едукације јесте подизање нивоа свести код младих о значају безбедног учешћа у саобраћају. Ученицима су предочене опасности највећих узрочника саобраћајних несрећа – алкохола, брзине и непоштовања саобраћајних прописа, а акценат је стављен на значај коришћења сигурносних појасева и смањења броја оних који возе под дејством алкохола и осталих фактора ризика.

Испред општине Земун едукцији је присуствовао председник Скупштине ГО Земун и председник Савета ГО Земун за безбедност саобраћаја на путевима Ненад Врањевац. ”Као друштвено одговорна локална самоуправа општина Земун придаје велики значај едукацији младих о безбедности саобраћаја, и ми радимо у континуитету како бисмо низом превентивних активности постигли заједнички циљ, а то је да се до 2020. године преполови број страдалих у саобраћају“’, изјавио је председник Савета ГО Земун за безбедност саобраћаја на путевима Ненад Врањевац.

 

DSC_6699 (Small)

 

DSC_6705 (Small)

 

naslovna (Small)