ВЛАДЕ ДИВАЦ У ПОСЕТИ ЗЕМУНСКИМ ШКОЛАМА

24. фебруар 2015.

На иницијативу Исламске заједнице Србије и вероучитељке Лејле Аломеровић прослављени кошаркаш Владе Дивац је у пратњи муфтије београдског Мухамеда Јусуфспахића 24. фебруара 2015. године посетио ОШ ”Бранко Пешић” и Школу за ученике оштећеног слуха ”Радивој Поповић”.

Драгим гостима приређен је срдачан дочек, а председник Фондације ”Дивац” уверио се на лицу места са условима у којима се образује неколико стотина ђака, од којих велики број са посебним потребама.

Иако постоји пројекат за ђачку кухињу у ОШ ”Бранко Пешић” у међувремену су се указали услови за њено проширење и за потребе практичне наставе из домаћинства, те је прослављени кошаркашки ас обећао помоћ у опремању.

”Наши ученици, њих тристотине до 15 година и 150 старијих од 15, имају основни проблем што долазе из сиромашних породица које не могу да им обезбеде џепарац за ужину. Школа већ неколико година покушава да обезбеди оброк, како би успешније похађали наставу”, са много наде у Фондацију Владе Дивац објашњава разлоге за подршку пројекту изградње кухиње директор ОШ ”Бранко Пешић” Ненад Ћирић.

Муфтија Јусуфспахић и Владе Дивац ће, такође, у договору са директором школе ”Радивој Поповић”  Жељком Покрајецем помоћи да се реше најургентније потребе.

 

IMG_7053 (Small) IMG_7066 (Small)