ВЕЛИКО РАТНО ОСТРВО СИНУЛО ПУНИМ СЈАЈЕМ

14. јун 2011.

Захваљујући програму јавних радова под називом „Сачувајмо зелену оазу“, који у периоду од 16. маја до 16. септембра 2011. године реализују Градска општина Земун, Национална служба за запошљавање и фирма „ЛБМ Грађевинар“, Велико ратно острво синуло је пуним сјајем.

Ангажовањем пет незапослених лица са евиденције Националне службе за запошљавање очишћено је приобаље, унутрашњи делови острва са шетним стазама, простор за рекреацију, спортски терени и викенд насеље. Чишћењем су обухваћене све три заштићене зоне Великог ратног острва. „ЛБМ Грађевинар“ и ЈКП „Зеленило“ Београд однеле су са својом механизацијом наплавине, шут и кабасто смеће.

У току је чишћење и уређење плаже „Лидо“ за предстојећу летњу сезону. Током јула и августа 2011. године, ангажовани радници ће у две смене водити рачуна о чистоћи плаже „Лидо“. Градска општина Земун, као иницијатор овог програма жели да укаже да је Велико ратно острво место предвиђено за одмор, спорт, рекреацију и едукацију грађана, а не простор за стварање комуналног отпада.

 

_I__ENJE VELIKOG RATNOG OSTRVA1

 

_I__ENJE VELIKOG RATNOG OSTRVA2

 

_I__ENJE VELIKOG RATNOG OSTRVA3

 

_I__ENJE VELIKOG RATNOG OSTRVA4