БЕСПЛАТНО ОДНОШЕЊE КАБАСТОГ И ЕЛЕКТРОНСКОГ ОТПАДА

05. август 2022.

Екипе ЈКП ”Градска чистоћа” 6. и 7. августа бесплатно односе кабасти отпад.  Непотребне кабасте ствари суграђани могу да оставе поред контејнера или испред својих дворишта, одакле ће их екипе ”Чистоће” уклонити.

 

Уведена је и нова услуга, одношења електронског отпада. То значи да, грађани, сада сваког првог викенда у месецу имају могућност да бесплатно одложе и електронски отпад у који спадају стари телевизори, рачунари, фрижидери, шпорети, кухињски и остали кућни апарати. 

Ова бесплатна акција традиционално се спроводи сваког првог викенда у месецу. Суграђани који располажу већим количинама отпада треба да се јаве ”Градској чистоћи” на бесплатни број телефона 0800-000-807, како би екипе предузећа обавестили о количини отпада и локацији на којој ће га оставити.

Апелујемо на суграђане да искористе ову акцију како се кабасто смеће не би гомилало на јавним површинама.

 

На овај начин се суграђанима омогућава да се потпуно бесплатно, али и на одговоран начин реше непотребних кабастих ствари. Тиме се спречава одлагање на зелене и друге непредвиђене површине, а самим тим и формирање дивљих депонија.

Правни субјекти и предузетници услугу одношења кабастог и електронског отпада могу користити кад год имају потребу за тим и по изузетно повољним ценама, а услуга се наплаћује по кубном метру однетог отпада и броју утрошених сати.

Из овог предузећа подсећају суграђане да грађевински отпад, попут шута, не спада у кабасти отпад. Одношење шута и осталог грађевинског отпада је услуга која се наплаћује у складу са ценовником ванредних услуга ”Чистоће”. За сва физичка лица су обезбеђени бесплатни џакови за одлагање шута које грађани могу преузети на погону Јавног комуналног предузећа ”Градска чистоћа” у општини у којој живе.