БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ

14. јун 2024.

Акција бесплатних превентивних прегледа, које спроводи Министарство здравља у циљу ране дијагностике и промоције превенције као најефикаснијег начина бриге о здрављу, биће настављена у недељу, 16. јуна, од 8 до 17 часова, у земунским здравственим установама.

 

Овога пута акценат је дат деци, за коју ће бити организовани превентивни систематски прегледи у Служби за здравствену заштиту деце Дома здравља Земун, улица Рада Кончара 46.

 

Такође, у Дому здравља Земун грађани, и они без здравственог осигурања, у недељу ће бити у прилици да  ураде тумор маркере ЦЕА (CЕA), ЦА19-9 (CA19-9) и АФП (Alpha Fetoprotein), комплетну крвну слику и провере ниво шећера у крви.

 

Поред тога, због великог интересовања, грађани ће и овога пута моћи без заказивања да ураде ултразвучни преглед абдомена и мале карлице.

 

Дерматолошки преглед младежа организован је у КБЦ Бежанијска коса (др Жоржа Матеа бб), КБЦ Земун (Вукова 9) и у Клиници за дерматовенерологију Универзитетског клиничког центра Србије (Пастерова 2).


Министарство здравља позива грађане да учествују у недељној акцији, обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље и апелују на родитеље деце предшколског и школског узраста, да искористе прилику и на брз и ефикасан начин провере здравље своје деце.

 

preventivni – 2