”БЕЗБЕДНОСТ НАШЕ ДЕЦЕ”

29. септембар 2023.

 

У организацији Криминалистичко-полицијског универзитета, Агенције за безбедност саобраћаја, Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Градске општине Земун на теренима и полигонима Полицијске академије одржане су прве едукативно- практичне едукације и радионице у области безбедности.

 

Целодневни програм намењен најмлађима ”За срећно и безбедно детињство” су, поред основаца из земунских школа ”Соња Маринковић”, ”Бранко Пешић”, ”Горња Варош”, ”Михајло Пупин” и Школе за ученике оштећеног вида ”Вељко Рамадановић” пратили и студенти Криминалистичко-полицијског универзитета.

 

Организаторе и учеснике је поздравио ректор КПУ проф. др Зоран Ђурђевић, директор Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић, заменик председника Градске општине Земун Жарко Дроњак и представници полицијских управа. Свечаном отварању манифестације присуствовао је и Марко Јанковић, секретар Скупштине Градске општине Земун и председник Савета за безбедност ГО Земун.

 

”Као општинска управа, која има Савет за безбедност и Савет за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Земун реализујемо више активности, међу којима се издвајају: подела бесплатних дечијих аутоседишта, ‘Пажљивкова правила у саобраћају’ и награде за полицајца и ватрогасца месеца. Надамо се да ће овако лепи сусрети и дружења са децом постати наша традиција”, рекао је заменик председника Градске општине Земун Жарко Дроњак.

 

Око 300 ученика земунских основних школа дружило се са полицајцима из свих сектора безбедности, а највећу пажњу су поклонили познатом белгијском овчару Зигију, који се истакао у акцији спасавања преживелих у последњем катастрофалном земљотресу у Турској, као и његовом наследнику у Управи за ванредне ситуације, штенету немачког овчара Зити.

 

Прва целодневна манифестација ”Безбедност наше деце” организована је да би се ученици нижих разреда земунских основних школа на што млађем узрасту упознали са свиме што безбедност подразумева, било у саобраћају или свакодневици и притом сазнали од кога могу да добију одговарајућу заштиту. У том духу им се придружио Хор ”Чаролија” пригодним репертоаром.