АКЦИЈА САКУПИМО ЗИМСКУ ОДЕЋУ ЗА НАПУШТЕНУ ДЕЦУ

12. октобар 2020.

У оквиру Дечије недеље, која се организује под покровитељством Владе Србије, Вртић ”Бродић” у сарадњи са Градском општином Земун, 10. октобра у Земунском парку и на Земунском кеју, организована је хуманитарна акцију сакупљања одеће за напуштену децу.

Акцији су се придружили многобројни грађани који су заједно са децом, родитељима, васпитачима и тренерима учествовали у спортским и рекреативним активностима.

Ову акцију подржала је Градска општина Земун, заменик председника Скупштине ГО Земун Сава Мишковић и члан Већа ГО Земун Зоран Борјан су организовали да се донира одређена количина одеће, која ће наћи пут до малишана широм Србије.

”Овакве акције нас подсећају шта значи солидарност и да увек можемо да поделимо са другима оно што више нама не треба, јер постоје нажалост деца без родитељског старања и она која живе у сиромаштву, и ова помоћ за њих значи много”, рекao је Борјан.

Циљ хуманитарне акције је да се сакупи зимска гардероба за напуштену децу. Васпитачи вртића ”Бродић” ће учити децу емпатији, солидарности, бризи за друге, а у складу са поруком овогодишње Дечије недеље: ”Подељена срећа два пута је већа”.

Заинтересовани за учешће у овој хуманитарној акцији могу да донесу топлу гардеробу за децу у Вртић ”Бродић”, ул. Александра Дубчека 12, сваког радног дана од 8 до 16 часова до 20. октобра 2020. године.